Citytrippen in Hoi An

Na ons tripje naar Ha Long Bay, zijn we dezelfde avond nog uit Hanoi ontsnapt, met de nachttrein naar Hoi An. We hadden van een aantal mensen op de boot gehoord dat het echt de moeite was, dus waarom niet? Hoi An is een klein stadje met een historisch centrum, van honderden jaren oud. Het is één van de weinige stadjes die gespaard gebleven zijn in de vele oorlogen die Vietnam heeft gehad. Dus de eerste dag dat we daar waren, hebben we meteen goed de toerist uitgehangen. We hebben oude huisjes bezocht, een museum, een tempel, het marktplein, … 

Maar soms is het niet zozeer van belang wat je ziet, maar wie je ziet. Als je van hostel naar hostel trekt, kom je met veel mensen in contact. En heel vaak klikt het. Je moet natuurlijk een bepaalde mentaliteit hebben, voor je beslist om door een land als China of Vietnam te reizen. Iedereen heeft wel een avontuurlijke microbe in zich zitten. En iedereen heeft wel zijn eigen verhaal. In Hoi An hebben we weer een aantal toffe mensen ontmoet:

- Ollie en Jacob, twee Britten die bij ons op de boot zaten tijdens de Ha Long Bay tour. Ze hebben elkaar nooit gezien in Engeland zelf, maar hadden elkaar 4 jaar geleden leren kennen in Miami, USA. En nu hoorden ze van mekaar dat ze toevallig allebei op hetzelfde moment in Zuid-Oost Azië zouden zijn, dus zijn ze weer een tijdje samen aan het reizen. Ollie gaat na deze reis bij KPMG werken en Jacob is een "businessman". Hij doet iets met meubels, en hij heeft aandelen in een Engelse voetbalclub Wimbledon, waar hij heel enthousiast over is. Dus wie weet, over een aantal jaren gaan we Wimbledon niet alleen kennen van het tennis ;-)

- Zane, een Australiër uit Perth, die bij Ollie en Jacob in het hostel zat. Zijn gehuurde scooter en zijn rugzak waren gepikt, maar hij bleef altijd Australisch rustig: "No worries, mate"

- Rishin en Nish, twee Indische Britten die ook bij ons op de boot zaten. Het zijn twee ingenieursstudenten aan het Imperial College in Londen en zijn nu door Zuid-Oost Azië aan 't trekken. Twee heel plezante kerels, die altijd lachen, zeker als het over India gaat. 

- Quina, een Zuid-Koreaanse die in Australië woont en een boek aan 't schrijven is over de Zuid-Amerikaanse keuken. Haar kennen we ook van de boot . Ze heeft 6 maanden door Zuid-Amerika gereisd voor haar boek en is nu vakantie aan het houden in Azië, voor ze terug gaat naar Australië om verder aan haar boek te werken. 

- Stijn en Katrijn, een koppel uit Gent, die we stomtoevallig hebben leren kennen in een café. We waren aan de praat geraakt met een bende Australiërs, die vroegen van waar we waren. Daarna vroegen diezelfde Australiërs van waar zij waren… Ook van België dus. Zo zijn we aan de praat geraakt, en waren we de Australiërs al snel uit het oog verloren. Zij zijn voor drie maanden door Azië aan 't trekken. Zij werkt bij het ministerie van cultuur, maar had eigenlijk nog niet echt de tijd gevonden om de oude gebouwen in Hoi An te bezoeken. :-) Hij is reporter voor Sporza Radio, en had een encyclopedische kennis van sport. Hij kon aan Ollie en Jacob uitleggen welke Belgische spelers goed bezig waren in de Premier League.  Met Stijn en Katrijn zijn we zowat elke avond gaan uit eten. En ze zijn ons inspiratie aan het geven over hoe te wonen. Hier hun blog: http://checkthis.com/47x

- Nele, een vriendin van Stijn en Katrijn, ook een Vlaamse, en pilote bij Vietnam Airlines. Zij ging meedoen aan de Vietnam Triatlon in Hoi An. Dus zijn wij natuurlijk gaan supporteren. En ze is tweede geworden in haar leeftijdscategorie. De algemene winnaar was trouwens ook een Belg, waar ik nog nooit van gehoord had. Het deelnemersveld bestond vooral uit expats die in de regio (Vietnam, China, Maleisië, Singapore,…) gevestigd zijn. Ik denk niet dat er professionals meededen, maar sommigen hadden toch een fantastisch mooie en dure fiets bij. 

 

Naast al het eten en drinken, hebben we ook nog de tijd gevonden om fietsen te huren aan 1$ per dag. We zijn er recht mee naar het strand gefietst, 7km van het centrum, waar we zalig een dagje onder een rieten parasol hebben gelegen op een prachtig wit strand met palmbomen. Om nog meer jaloers te worden, kijk vooral naar de foto's. :-)

Nu zijn we een vierdaagse fietstocht aan't doen in de Mekong Delta met Vietnam Backroads. Maar dat komt, uiteraard, in een volgende blog.

6 reacties

afbeelding van Rozette
Rozette:

Het eten staat hier al op tafel, maar eerst toch nog een woordje voor jullie.
De foto's zijn weer prachtig .
Het is niet te hopen dat ge al die mensen die jullie al leren kennen hebben uitgenodigd hebt
om jullie in Belgie te komen bezoeken. Ge zou nogal bezoek hebben !
Maak er een leuke fiets 4-daagse van zo hebt ge toch veel afwisseling in de activiteiten hé.
Nele is geslaagd en is nu Master in de geschiedenis. Ook weer een fijn bericht vind ik.
Slukes

on vr, 16/09/2011 - 17:58
afbeelding van must
must:

hallo mart en kris

weer prachtige foto's en reportage!
ik zie op verschillende foto's mensen met mondmasker terwijl anderen gezond aan 'tsporten zijn!! dat klopt toch niet!
is dat een gewoonte van de inwoners of is de lucht idd zo vuil?
zo te zien loopt alles daar gesmeerd loopt voor jullie en tis ook nog lekker warm terwijl het hier al donker is om 20u!!!
geniet nog van het fietsen he!
groetjes en tot een van dees!
m

on za, 17/09/2011 - 00:45
afbeelding van Francine en Vic
Francine en Vic:

Hallo!!!
Als je die foto's allemaal zie denk ik dat jullie zeker geen "heimwee naar huis" hebben!
Plezant om zoveel mensen te leren kennen en er nog goed mee overeen te komen!
Hou die in gedachten! Ze komen misschien nog van pas.
B-H-V is opgelost!!! Akkoord gesloten zonder N-VA en zonder FDF.
Ook Johan heeft goed nieuws. Het huis staat op zijne naam dus nu weet hij waarvoor te werken!
Genieten jullie van de wereld! Na Vietnam komt Borneo???,
Tot de foto's van de 4 daagse.
Groetjes
Vic en Francine

on za, 17/09/2011 - 13:09
afbeelding van Kris
Kris:

Na Vietnam komt inderdaad Borneo. Twee weken de jungle in, dus we zijn vollebak aan't voorbereiden. :-)

on zo, 18/09/2011 - 12:55
afbeelding van Jessie
Jessie:

Hey Martine en Kris,

Wat een leuke verhalen en fotos weer! En idd die foto's van het witte strand, zijn jaloers makend! De rest ook trouwens ;-) Wij zijn weer terug van onze vakantie in Italie. Was ook heerlijk. veel mooie dingen gezien en lekker geluierd op zijn tijd. Rob is al sinds woensdag aan het werk en ik mag morgen weer. Ben benieuwd. Verder gaat alles goed. niet al te veel last van zwangerschapskwaaltjes, af en toe misselijk en flinke koppijn, maar dat hoort er allemaal bij ;-) als het daar bij blijft, vind ik het prima! Ben nu 14 weekjes en je begint het wel al te zien. over 6 weken hebben we weer een echo, zal de fotos op facebook zetten ;-) Heel veel plezier!!!

liefs Jessie

on ma, 19/09/2011 - 11:15
afbeelding van Kris
Kris:

Italië zal inderdaad wel de moeite zijn. Als hier mensen vragen wat er mooi is in Europa, zeg ik altijd Italië. Zeker foto's blijven posten op facebook, ook van je buik eh! Nogmaals dikke proficiat van Martine en mij met je zwangerschap!!

on ma, 19/09/2011 - 12:19
© 2011 Kris en Martine. Drupal theme by Kiwi Themes.